Startup & Scale-up

 

Wilt je weten of een idee een levensvatbare propositie kan worden? Je weet het uiteraard pas zeker als je het hebt gedaan. 

Bij een bestaande onderneming maak je plannen, marktanalyses en spreek je klanten. Maar bij een idee kun je alleen aannames doen. De kans dat de praktijk anders is dan in de plannen is groot.

Daarom is het vaak beter een nieuw idee eerst naast de huidige onderneming te ontwikkelen en niet ten koste van. Zodat je kan gaan onderzoeken, en meten, wat het beste werkt. En kan je de juiste mensen inzetten, die goed zijn in pionieren.

 

The Lean Startup methode

Klein starten, experimenteren, bijsturen en doorgroeien. In een continue cirkel van ontwikkelen, analyseren en bijleren. Bij deze methode werk je toe naar een minimaal vereist product of dienst. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk in de markt bent en de ervaring van gebruikers kunt verwerken in de volgende versie.

 

"Iedere stap of beslissing die je neemt is op basis van inzicht"

 

Vanuit onze ervaring met het opzetten van bedrijven of teams ondersteunen we hierbij op het vlak van mensen, processen en systemen. En we zorgen ervoor dat u keuzes kunt maken op basis van meetbare resultaten.